Sanctuarul Oropa

Dacă sunteți în căutare de locuri de vizitat în Italia, atunci acesta poate fi unul de care vă veți îndrăgosti cu desăvârșire. Italia este o țara plină de frumuseți spectaculoase care îți pot fura sufletul.

Unele locuri sunt celebre, altele sunt mai puțin cunoscute, dar extrem de încântătoare. Dacă ajungeți pentru regiunea Piemonte atunci trebuie neapărat să vizitați Biella, un orășel piemontez foarte drăguț, iar din centrul Biellei până la Sanctuarul Oropa sunt doar 20 de minute de mers cu mașină, iar frumusețea ce o veți întâlni acolo e de-a dreptul impresionantă.

Despre Santuario di Oropa

sa Uneori nu avem nevoie de mult timp pentru a ne reîncărca bateriile viații cotidiene, este suficient o zi- două să pleci undeva unde nu ai mai fost și să inspiri putin aer nou, să îți bucuri sufletul cu o priveliște frumoasă, să admiri o operă de artă și să descoperi ceva nou. De aceia iubesc călătoriile, iubesc necunoscutul și vreau să-l cunosc.

Sanctuarul Oropa (Santuario Oropa) este locul perfect pentru momentele de reflecție și pace interioară, dar și o aprofundare culturală. Sanctuarul Oropa este considerat cel mai important altar marian din Alpi, dar și din întreagă Europă. Amplasat într-un peisaj unic și nealterat la 1200 m. înălțime, la doar 20 de minute de Biella, sanctuarul atrage turiști creștini din întreaga lume, ce vin să  viziteze aici cel mai important altar închinat Madonei Negre.

Fie că este iarnă sau vară, la Oropa mereu va fi mai frig, pentru că odată ajunși acolo sus și după o privire aruncată în jur ai impresia că ai urcat cu câteva mii de metri mai aproape de cer. Totul pare într-o altă dimensiune cu o liniște copleșitoare, chiar dacă turiștii nu lipsesc niciodată.

Scurt istoric

Se spune că Sanctuarul Oropa datează din secolul al 4-lea când a fost fondat de Sfântul Eusebiu care ar fi adus din Orient trei statui de culoare neagră ale Sfintei Fecioare Maria (statui ce se află și azi la Oropa), descoperite de către episcop sub ruinele Ierusalimului. Prima biserică de la Oropa ar fost construită în secolul al 13-lea. La momentul actual, sanctuarul include o biserică principală și alte clădiri care formează împreună un ansamblu atractiv, consolidat printr-un cadru liniștit, într-o vale parțial împădurită.

Principalul complex al sanctuarului Oropa combină diferite stiluri de arhitectură din secolul al 17-19, între baroc și neo-clasic. Acesta clădire astăzi deține multe comori artistice din aceeași perioadă, fiind un muzeu foarte vizitat.  Statuia Madonei Negre este păstrata în biserică, într-o capelă, care precede actuală biserică din secolul al 17-lea.  Alte momente importante de la sanctuar Oropa includ Poartă Regală și Royal Apartments, în timp ce partea din spate este a două biserică, construită în al 19-20 secole. Motivele din jurul sanctuarului conțin 19 capele, dintre care douăsprezece duc în sus pe deal și înfățișează scene din viață Fecioarei Maria, folosind picturi, fresce, sculpturi și alte opere de artă devoțională.

Lacul Como

Alte atracții la Oropa

În împrejurimile Oropei, există grădini botanice și un acces ușor la trasee care exploră zona rurală înconjurătoare. Puteți lua, de asemenea, telecabină pentru a urca pe Muntele Mucrone de unde veți descoperi alte vederi și un punct de plecare pentru unele drumeții. De exemplu, de acolo puteți coborâ și ajunge la lacul Mucrone, sau mai departe pe munte la summit-ul de la Monte Mucrone.

 

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*