Moda anilor ’70-’80, o călătorie în timp către stiluri iconice

Pantaloni evazați, fuste midi, pantofi cu platforme sunt doar câteva elemente din modă anilor ’70-’80.

Libertate și non-conformism sunt cuvintele cheie ce caracterizează anii ’70, în care stilul vestimentar a suferit schimbări majore ce avea să revoluționeze industria modei. Multe influențe de atunci ne mai urmăresc și în prezent, cum ar fi de exemplu printurile florale, pantalonii evazați sau salopetele.

Moda anilor ’70-’80 este remarcată prin haine în stil hippie, disco, punk sau boho-chic, stiluri ce deschid ușele unor decade de libertinism, în care fantezia și romantismul căpătă alte aspecte.

Vestimentația anilor ’70 a suferit schimbări majore, apar pantalonii evazați, rochiile cloș și florale cu decolteuri în formă V, rochiile în stilul boho-chic, răsar culorile neon.

Moda anilor ’70: Sacou negru de catifea

Hainele stil hippy apar pe la sfârșitul anilor ’60, dar continuă și în decada următoare, rămân în vogă și jeanși tăiați. Fusta-mini continuă să fie foarte populară, dar în același timp apar fustele de lungime medie-“midi”, cum mai erau numite sau fustele lungi până la gleznă, numite maxi.

Apar mute schimbări și în ce privește machiajul și coafurile acelor vremuri. Cât mai simplu și mai ușor de întreținut, de cele mai multe ori părul pare dezordonat, apare ideea de păr cât mai voluminos și cu diferite accesorii.

Astfel, se poartă des bendițe sau cercuri. În ce privește machiajul se folosesc culorile nude și se pune accent pe frumusețea naturală.

Decada anilor ’70 a fost catalogată că fiind una dinte cele mai ciudate perioade din istoria modei. Cu toate acestea multe elemente din stilurile de atunci s-au răspândit până în prezent, s-au reinventat și tot mai des în ultimul timp haine din acea perioadă revin în actualitate.

Iar pentru că modă anilor ’70-’80 continuă să ne inspire și să ne influențeze stilurile, stilista româncă Irina Tîrdea din Milano a organizat o serată dedicată acelei decade.

În cadrul evenimentului a avut loc și o prezentare de modă cu hainele din colecția ei în stilul anilor 70-80. La prezentare am participat și eu, iar mai jos puteți vedea câteva imagini, în care port un sacou retro din catifea, anii ’70- ’80-  bumbac 100%.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

STYLE: IrisCollection by Irina Tirdea

Locație: Lipstick Club

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*