Filme românești în 2016

Filme romanești 2016.  Mai mulți regizori români și-au anunțat lansările noilor producții în cursul acestui an. Iată alte câteva filme ce urmează să apară în cinematografe în 2016 și pe care nu ar trebui să le ratați. 

Inimi cicatrizate, regia Radu Jude

radu-jude-anita-vizireanu

Regizorul român Radu Jude pune pe sticlă  drama unui tânăr bolnav de tuberculoza. Producţia este o adaptare a textelor lui Mac Blecher, din romanul cu acelaşi nume. Romanul Inimi cicatrizate, este considerat o capodoperă românească, publicată în 1930, de autorul mai sus numit. Cartea este povestea unui tânăr român, marcat de tuberculoză vertebrală, care se îndrăgosteşte de o colegă aflată şi ea în acelaşi sanatoriu de lângă Paris. Astfel, romanul descrie efortul şi încercările pacienţilor de a se bucura de ultimele clipe din viaţă, conştienţi că vor muri.

Trei filme românești așteptate în 2016

Fixeur, în regia lui Adrian Sitaru

Tudor_Aaron_Istodor_in_Fixeur.jpg

 

O poveste impresionantă despre meseria de jurnalist, o poveste despre afirmarea profesională, dar şi despre moralitate. Pentru că de cele mai multe ori această profesie se bate cap în cap cu aceste două aspecte. Aşadar, Fixeur este un film ce relatează viaţa lui Radu, un tânăr absolvent de jurnalism, dornic de afirmare şi de succes în presa internaţională, care obţine o misiune importantă, dar care devine destul de complicată pus în faţa faptului că trebuie să lupte cu propriile valori morale. Tânărul trebuie să realizeze un reportaj cu câteva fete minore, victime a traficanţilor de carne vie, vândute pe străzile Franţei. Vorbim despre un film cu un scenariu desprins din fapte reale, autentice, o problemă delicată cu care, din păcate se confruntă România de astăzi.

Dublu, în regia lui Catrinel Dănăiaţă

dublu-138377l-1600x1200-n-83c741fd

Filmul este o dramă inspirată din întâmplări reale, captivante. Scenariul este scris de Alexandra Axinte şi Catrinel Dănăiaţă. Filmul Dublu este deja câştigătorul unui premiu în valoare de 528.000 RON la sesiunea septembrie 2011 a concursului organizat de CNC. Un film ce nu trebuie ratat în 2016.

The History of Love, în regia lui Radu Mihăilescu

Sophie Nelisse and Derek Jacobi film 'History of Love' in Central Park**USA ONLY**

Este primul film în limba engleză, semnat de regizorul Radu Mihăilescu, ce va fi lansat anul acesta. Este o adaptare a bestsellerului lui Nicole Krauss din 2005. Este povestea unui tânăr pe nume Leo din vremea Holocaustului până în modernul New York. Leo scrie o carte pentru iubita să Alma, pe care o intitulează „Istoria Dragostei”, de care a fost despărţit în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, când Germania invadează Polonia. Ajuns la bătrâneţe, Leo nu ştie că cartea sa dedicată Almei a fost tipărită şi are un mare succes, stârnind curiozitatea multora de a afla identitatea personajelor.

De ce eu? (Why Me?), regia Tudor Giurgiu

De-ce-eu.jpgO poveste bazată pe fapte reale. Cristian este un tânăr judecător, cu o carieră strălucită, pus la încercare într-un caz de corupţie delicat, întrucât este vorba despre un coleg de-al său acuzat de uz de fals. Personajul principal, astfel, intră într-o dilemă periculoasă, cu multe amintiri neplăcute şi dureroase.

                                       Urmariți-mă pe Instagram și pe Facebook.