Fashion, Lifestyle & Travel Milan – Italy

Categories: TRIPS

Dunele din Porto Pino: o destinație de vis

Dunele din Porto Pino reprezintă una dintre cele mai impresionante atracții din Sardinia și în acest articol îți voi explica cum să ajungi la Is Arenas Biancas.

Dunele din Porto Pino și plaja Porto Pino

Insula Cavoli: excursie în barcă, între natură și istorie

Dacă te întrebi ce să vezi în zona de sud-vest a Sardiniei, Dunele din Porto Pino sunt una dintre atracțiile pe care nu le poți rata. Pe coasta vestică, între teritoriul Porto Pino și Teulada, marea întâlnește o plajă cu nisip fin alb pe o lungime de 4 km, iar vânturile puternice au sculptat dune de nisip înalte de până la 30 de metri.

Dacă te întrebi ce să vezi în zona de sud-vest a Sardiniei, Dunele din Porto Pino sunt una dintre atracțiile pe care nu le poți rata. Pe coasta vestică, între teritoriul Porto Pino și Teulada, marea întâlnește o plajă cu nisip fin alb pe o lungime de 4 km, iar vânturile puternice au sculptat dune de nisip înalte de până la 30 de metri.

Mi-am dorit foarte mult să ajung la Dunele din Porto Pino. Și în sfârșit, anul acesta am reușit. Eram atât de fericiți, atât de emoționați, încât fiecare pas pe care îl făceam părea să ne apropie tot mai mult de paradis.

Ziua noastră a început devreme, cu o vizită la Sant’Antioco, o mică și fascinantă localitate din sudul Sardiniei. Dar adevăratul nostru obiectiv era Porto Pino, și abia așteptam să confundam  într-un mic deșert sălbatic.

Drumul către Dune ne-a purtat prin mlaștini și peisaje naturale uluitoare. Am fost înconjurați de frumusețea sălbatică a naturii, iar inimile noastre băteau puternic în așteptarea descoperirii comorii ascunse din Porto Pino.

Încă de la primii pași spre Dune, m-am simțit ca un explorator într-un teritoriu nou și fermecător. Dunele păreau să danseze cu vântul, iar fiecare granul de nisip strălucea la soare ca niște mici diamante. Ne-am simțit ca și cum am fi fost într-un deșert, cu soarele cald pe piele și nisipul fin care se strecura printre picioarele noastre. Am stat, am închis ochii și am respirat adânc, încercând să absorbim fiecare clipă magică.

 

Plajele din Porto Pino ne-au furat inima. Am petrecut o după-amiază de neuitat, înconjurați de o natură spectaculoasă și de o senzație de liniște și pace. Nu voiam să plecăm, voiam să petrecem eternitatea în acest paradis terestru.

Cum să ajungi la Dunele din Porto Pino

Acum să vedem cum să ajungi la Dunele din Porto Pino, cunoscute și sub numele de Is Arenas Biancas. Există două modalități de a ajunge la această frumoasă plajă din sudul Sardiniei: poți parca în zona de parcare a plajei Porto Pino și vei ajunge imediat pe litoral, dar dunele se află la aproximativ 4 km distanță de mers pe jos.

Pare o distanță considerabilă, dar este o plimbare plăcută.

Partea de litoral mai apropiată de dune este deschisă doar în lunile de vară, iar ambele zone de parcare sunt cu plată în sezonul estival.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Liudmila Carta

Share
Published by
Liudmila Carta

Recent Posts

Val di Mello: paradisul meu de liniște în inima Alpilor

Te-ai simțit vreodată copleșit de haosul orașului și de frenezia vieții de zi cu zi?… Read More

o săptămână ago

Val Masino: Drumeții și alpinism în Lombardia

V-ați săturat de haosul din oraș și doriți să vă cufundați în frumusețea neatinsă a… Read More

2 săptămâni ago

Descoperind Siena: Principalele Atracții Turistice

Ați visat vreodată să călătoriți într-un oraș unde istoria prinde viață pe străzile sale medievale,… Read More

2 săptămâni ago

Ce înseamnă să fii intolerant la histamină

Histamina, deși un concept relativ nou în dialogul nostru cotidian despre sănătate și bunăstare, își… Read More

2 săptămâni ago

Rochii de primăvară pentru un stil elegant și fresh

Primăvara este anotimpul reinventării și al proaspătului început. Odată cu sosirea ei, vine și ocazia… Read More

3 săptămâni ago

Descoperind frumusețea Lacului Como

Lacul Como este renumit pentru peisajele sale deosebite, orașele pitorești și atmosfera sa romantică. În această… Read More

3 săptămâni ago