Insula Cavoli: excursie în barcă, între natură și istorie

În ultimii ani, sunt tot mai atrasă de insule. Insulele au devenit pentru mine un refugiu, un ascunziș de aglomerație și de viața cotidiană. Dar uneori parcă nu este de ajuns; în ultimii ani sunt tot mai fascinată de insulele neabitate.

Fascinanta poveste a Insulei Cavoli:

Insula Cavoli, situată în apropierea Villasimius, este o comoară ascunsă care adăpostește o poveste fascinantă.

Numele insulei este în dezbatere, dar există două explicații predominante.

Prima teorie sugerează că numele provine de la “cavurus”, care în dialectul sard înseamnă “crabi”. Se credea că insula era bogată în crabii care abundau în zonă. Cu toate acestea, explicația mai recentă sugerează că numele este legat de prezența endemică a plantelor de varză sălbatică, caracterizate de inflorescențele lor albe, pe teritoriul insulei.

Indiferent de originea numelui, Insula Cavoli este un loc fermecător care cucerește vizitatorii cu frumusețea sa naturală și patrimoniul său istoric.

Cum să ajungi la Insula Cavoli din Villasimius

Plaja Is Traias: o bijuterie ascunsă în Sardinia

Insula Cavoli din Villasimius poate fi accesată doar pe mare, așadar, pentru a ajunge acolo, ai nevoie de o barcă.

Numeroase companii organizează tururi care îți permit să explorezi această minune naturală. În timpul aventurii noastre, am ales să ne îmbarcăm cu operatorul de turism L’isola del Gabbiano, care ne-a oferit o experiență de neuitat.

Punctul de plecare este pitorescul port Villasimius, de unde barca se îndreaptă către Marea Tirrenică.

Excursie în barcă: între natură și istorie

Sosirea pe Insula Cavoli a fost un moment emoționant. Pe măsură ce ne apropiam, farul impresionant din secolul al XIX-lea și vechea clădire locuită cândva ne-au captivat cu măreția lor. Am fost imediat înconjurați de o dimensiune în care natura sălbatică și istoria se îmbină într-o armonie perfectă.

 

În același timp, am avut oportunitatea de a explora minunatele golfuri ale insulei.

Cala di Scasciu, adăpostită de vânturi, ne-a întâmpinat cu frumusețea sa nealterată.

Cala del Morto, îndreptată spre Cagliari, ne-a fascinat cu misterul și istoria sa legată de evenimente presupuse.

Cala di Ponente, cu accesul limitat la bărcile mici, ne-a oferit un colț de liniște și pace.

Cala del Ceppo, cu numele său evocator, ne-a cucerit cu farmecul său natural.

Insula Sant’Antioco: cele mai frumoase plaje

Acest far, construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea și care înglobează o veche turnă spaniolă, reprezintă o mărturie istorică de mare valoare.

O altă experiență trăită cu barca a fost să vedem sub apa această impresionantă statuie subacvatică…

Madonna del Naufrago: O experiență subacvatică

Madonna del Naufrago este o statuie amplasată pe fundul mării în Insula Cavoli în vara anului 1979. Aceasta a fost creată de faimosul sculptor sard Pinuccio Sciola și se află la o adâncime de aproximativ 11 metri. După cum sugerează numele, statuia are rolul de a veghea asupra marinarilor dispăruți și a celor care navighează pe mare din datorie sau plăcere.

Madonna del Naufrago scufundată în apele Insulei Cavoli

În fiecare al treilea weekend din iulie, locuitorii din Villasimius organizează o procesiune în cinstea sa. Duminica după slujbă, bărci încărcate cu flori se îndreaptă către insulă pentru a-i aduce omagii Maicii Domnului. Preotul se scufundă în fața statuii însoțit de o echipă de scafandri și rostește rugăciuni. La final, în semn de salut, bărcile din apropiere sună sirenele și aruncă în apă coroane de flori.

Sfaturi pentru călători și impresii finale

Dacă ai ocazia să vizitezi Insula Cavoli, recomandăm cu căldură să participi la o excursie cu barca, iar L’isola del Gabbiano a demonstrat profesionalism și încredere. Aceasta îți va permite să admiri insula dintr-o perspectivă unică și să te bucuri de frumusețea mării și a golfurilor sale.

ATENȚIE! Asigurati-va  că rezervi din timp, mai ales în plin sezon estival.

În timpul după-amiezii petrecute în barcă pe Insula Cavoli, am fost fascinați de natura nealterată, de apele cristaline și de bogăția florei și faunei care populează insula. Deci, dacă planifici o vacanță în Villasimius, nu rata ocazia de a explora Insula Cavoli și de a trăi o experiență de neuitat în barcă.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*