Impresii de la Milano Fashion Week

Iată că a trecut și săptămâna modei din Milano, dedicată colecțiilor primăvară/vară 2017,  urmează săptămâna modei la Paris, care începe cu 27 septembrie.

Saptămâna modei din Milano este cel mai marcant eveniment din Milano care se defâșoară de două ori pe an și care reușește să aducă în Capitala Modei Europene celebrități de talie internațională. Săptămâna modei din Milano datează din 1958 și face parte din “Big Four”, adică cele patru evenimente considerate deosebit de importante, deoarece au loc în capitalele modei, adică Milano, Paris, Londra și New York.

Programul începe cu New York, urmat de Londra, apoi Milano, și terminând cu Paris.

Evenimentele dedicate modei pentru femei sunt punctul culminant al modei săptămânii și mai ales “womenswear”, “Milan SS Women Ready to Wear” și “Milano Moda Donna” sunt cele mai importante show-uri de modă.

Îmi amintesc de când eram copilă mă uitam la televizor la prezentărăle de modă și eram fascinată de podiumurile lungi  de modele inalte și parca trase la incubator,  de hainele ciudate ce le purtau, de luminile si umbre reflectorizante.  În acest an am reușit să fiu acolo, să intru în culisele câtorva prezentări de modaă și am rămas flatată de tot ce am văzut, de câte persoane muncesc în spatele unui asemenea show de calitate.

ATSUSHI NAKASHIMA Primavara-Vara 2017

Ceea ce m-a fascinat în săptămâna modei  este creativitatea și energia care există în centrul orșului Milano. Practic,  îmbătător de uimitoare este energia culorilor și stilurilor vestimentare care se îngramadesc laolalta în Piazza Duomo pentru a defila și a se face văzuți,  dar în același timp  este și greu de suportat aglomerația, îmbulzeala nebuneacă pe care o parcurgi traversand galeria Vittorio Emanuelle sau strada Montenapoleone. Mi-a plăcut foarte mult să observ lookurile îndrăznețe de pe stradă. Milano parea diferit de alte perioade ale anului. Parcă toti locuitorii abia asteaptau o escapadă din cotidian cu o ținută “trăsnită”  din garderoba lor  plimbându-se prin piața Duomo.

În plus, am reusit să văd câteva perezentari spectacolare cu creații  haute couture de: Cristiano Burani, Lepa Couture, Massiel Mesa, Vera Ochiajuliet, Francesco Copparoni. Unica colecție prêt-à-porter a fost a lui Roberto Musso.  

*Toate imaginele de la prezentări vor fi urcate în rubrica Collections.

Mai jos vă las câteva  imageni din culisele săptamânei modei din Milano.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 Foto: Giorgio Taddia

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*