Descoperă Polpenazze del Garda

Când vorbim despre Italia, ne gândim imediat la pizza, gelato, și, desigur, la locuri pitorești. Însă, există un loc special care merită toată atenția noastră: Polpenazze del Garda.

Polpenazze del Garda este un sat încântător situat în provincia Brescia, în inima regiunii Valtenesi, la doar câțiva kilometri de Puegnago și Manerba pe Lacul Garda. Este un loc plin de istorie, unde străzile înguste și casele vechi spun povești despre trecut.

Istoria Polpenazze del Garda

Istoria satului Polpenazze este foarte veche, cu dovezi ale primelor așezări umane din Epoca Bronzului. Resturi palafitice au fost descoperite în lacul proscris Lucone, situat între dealurile Cassaga, Brassina și San Pietro, drenat între secolele XV și XVII. Zona a fost locuită de celți, posibil de etrusci și, în final, de romani. Un castel a fost construit în secolul X pentru a apăra regiunea de invaziile ungare.

În secolul XV, Papa Pio II a autorizat formarea parohiei Polpenazze, care până atunci fusese sub jurisdicția bisericii Manerba. Printre personalitățile notabile din Polpenazze se numără Luigi Filippini (născut în 1744), un medic descendent dintr-o familie din Valsabbia care a deschis o fabrică de lumânări în sat și a fost inventatorul unui unguent împotriva cancerului.

Ce Poți Face în Polpenazze del Garda?

Vizitarea Castelului  din Polpenazze

Castelul Polpenazze, construit în timpul invaziilor ungare și distrus de Visconti în secolul XV, a fost permis să fie reconstruit de Serenissima în 1426. În secolul XVI, o parte a zidurilor sudice a fost demolată pentru a face loc pentru noua biserică parohială. Astăzi, din castel a rămas doar intrarea. O turn a fost transformată într-un clopotniță, iar un segment de ziduri este încă vizibil.

Biserica Barocca și Panorama ei

Biserica parohială din Polpenazze, dedicată nașterii Fecioarei Maria, oferă o vedere spectaculoasă asupra Lacului Garda. Construită în a doua jumătate a secolului XVI, autorizația pentru construirea sa a fost acordată încă din 1400 de Papa Pio II.

 

Ce să faci în Polpenazze și împrejurimi

Polpenazze este un paradis pentru iubitorii de natură, oferind posibilități pentru plimbări lungi, excursii la țară, ciclism montan și, la o distanță mică, frumusețile Lacului Garda. Datorită terenului său colinar, Polpenazze este principalul producător de ulei de măsline din Valtenesi și un renumit cultivator de struguri precum Groppello, Marzemino, SanGiovese și Barbera.

Urmareste-ma pe Instagram și Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*