Rochia de catifea, la modă în 2017: Vezi noul meu look

Printre tendințele toamnă-iarnă 2016/2017 este din nou la modă catifeaua, un material ce a fost readus în atenția fashion-iștiilor de către marii disigneri pe podiumuri de la fashion week. Iată noul meu look în care port o rochie neagră de catifea și încerc să mă întorc în trecut cu câteva decenii prin stil și eleganță.

Catifeaua este un material considerat demodat, dar nu și anul aceasta, după ce podiumurile de la fashion week din septembrie  au fost împânzite cu diferite rochii din catifea. Catifeaua este sinonimă cu luxul, moale la atingere și foarte lucioasă catifeaua ne inspiră mult glamour, care vrei nu vrei atrage toate privirile asupra ta și te scoate în evidența. Cândva rochiile din catifea erau purtate în ocazii foarte speciale, la petreceri și sărbători importante, unde doamnele vroiau să se facă remarcate. Anul acesta catifeaua nu se mai poartă doar la sărbători, dar putem să îndrăznim să purtăm o rochie de catifea și într-o după amiază cu soare când suntem dornice să facem o plimbare pe aleile din oraș. Eu am îmbrăcat această rochie de catifea într-o zi de toamnă, încă destul de călduroasă afară și am făcut o plimbare la Villa Reale din Monza, un loc cu o încărcătură istorică de mai multe viacuri.

Villa Reale din Monza sau Palatul Regal din Monza a fost pentru mai multe secole la rând sediul guvernului orașului Milano, iar astăzi a rămas un centru cultural de mare importantă ce anual găzduiește numeroase expoziții și evenimente de mare importantă. Impresionantă este arhitectura palatului, care astăzi impresionează cu lux și mult stil. O clădire care are un farmec aparte la fel cum și o rochie din catifea.

O rochie neagră din catifea nu este doar o simplă rochie, ea transmite opulență și te întoarce cu gândul la feminitatea anilor ’70. Trebuie să aveți grijă cum o purtați în funcție de evenimentul și locul în care aveți de gând să mergeți.

Cum accesorizezi rochia de catifea?

Cum spuneam catifeaua este un material foarte rafinat, care pare să te întoarcă cu gândul la tinerețea părinților, deși în prezent este foarte la modă. Ce ar trebui să știți despre catifea este faptul că se potrivește foarte bine cu accesoriile vintage. Așa dar, ar fi de dorit să optați măcar pentru un accesoriu vintage. Eu ador pălăriile de ocazii, care îmi dau o nostalgie suavă  față de eleganță femeilor din secolul trecut, care în zilele noastre s-a cam pierdut.  La fel, cum îmi plac și mărgelele sau perlele. Deci, dacă aveți o rochie de catifea și nu știți cum să o accesorizați, eu vă recomand pălăriile de ocazii, perlele, inelele mari sau inelele cu perle, colierele lungi sau puteți purta un colier modern finuț.

În ce privește încălțămintea eu am ales o pereche de sandale pe două culori, nude în față și negru în spate și cureaua. Cel mai simplu și potrivit, întrucât aceste sandale sunt din piele întoarsă, iar acest aspect face să se îmbine și mai mult cu rochița de catifea.

P.S: Și pentru că tot se apropie Crăciunul și Revelionul,  o rochiță de catifea cu mânicile lungi sau scurte cu mănuși lungi, vă poate face să arătați ca o vedetă la aceste evenimente importante din an.

www-millavintage-com-159

www-millavintage-com-158www-millavintage-com-157www-millavintage-com-156www-millavintage-com-149www-millavintage-com-150www-millavintage-com-151www-millavintage-com-152www-millavintage-com-153www-millavintage-com-147www-millavintage-com-148

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*