Vreau să văd Moldova fericită, iar într-o zi să pot să mă întorc acasă

Am zis că voi sta departe de politică, însă vă rog să considerați acest post ca fiind unul despre oameni și despre suflet Un suflet pe care îl doare de ce se întâmplă în țara natală.  Da! în aceste momente mă doare sufletul foarte tare!

Mă doare sufletul când știu că Moldova mea stă pe jar, iar fiecare inițiativă, mișcare, contează. E greu să schimbi mentalități și oameni în ultimul ceas, dar măcar cu toții putem încerca cu speranța unii se vor gândi mai bine înainte de a merge la vot pe 13 noiembrie 2016.

Sincer, acum sunt foarte dezamăgită.  Sunt dezamăgită că mai există moldoveni care privesc în trecut, moldoveni care mai visează comunism, moldoveni care votează hoții și oligarhii conduși și manevrați de mafia rusească. Sunt foarte dezgustată să constat că moldovenilor rămăși în țară nu le păsa de nimic, nici de ce se întâmplă cu ei acolo, nici de motivele pentru care  părinți, copii sau rudele lor au “fugit” în străinătate.

Indiferent că sunt în Rusia sau în țările europene toți au plecat din Moldova din aceleași motive….. de sărăcie și ca să poată oferi un viitor mai bun celor  rămași acasă.

Frumoasă-i toamna în Moldova, trist e dorul meu!

Eu am fugit de comunism, visând la o Românie Mare, visând la o țară cultă și liberă. Acum nu mai vreau o Românie Mare, vreau doar să văd Moldova fericită. Nu pot uita cum copilăria mi-a fost marcată de comunism, Putin și Voronin. Cuvinte pe care le auzeam în fiecare zi, ori la televizor, ori din gurile oamenilor chinuiți de sistem.

Nu am uitat de nopțile în care învățam la lumina candelei, nu pot uita cum buneii așteptau pensia luni de zile iar pensia nu mai venea, nu pot uita cât de dur a fost momentul când părinții mei au plecat din țară și a trebuit să creștem singuri.

Și câți alți mii de copii încă mai cresc fără părinții plecați peste hotare. E drama porului nostru moldovenesc. E motivul pentru care în primăvara 2009 zeci de mii de tineri au ieșit în stradă să dea jos comunismul, să-l dea jos pe Voronin.

Mă adresez celor care vor să voteze Dodon

Dragii mei, treziți-vă și priviți viitorul fără să dați înapoi. Eu vreau să mă mai întorc în Moldova cu mare drag, vreau să îmi aduc și copilul la origini, vreau să pot veni și cu alți prieteni străini care își doresc să viziteze țara noastră, vreau să pot să-mi strâng în brațe prietenii și rudele rămase acasă.

 Și mai ales vreau ca fiecare din voi să aveți servicii bine plătite, concedii meritate și să vă permiteți să călătoriți, să vedeți cât de mare și frumoasă e lumea. Vreau pentru fiecare din voi noi orizonturi și noi uși deschise.

Știu ce gândiți mulți dintre voi….  Dezamăgiți de sărăcie și corupția ce o îndurați în fiecare zi, gândiți că nouă celor din “afara” nu ne pasă. Că oricum trăim bine, că avem de toate. Total  greșit.

Nouă ne pasă de Moldova, ne pasă de voi. Iar dacă voi încă îndurați sărăcia și corupția din țară, noi îndurăm străinătatea, dorul de casă și de oameni dragi. Și nimănui nu îi este ușor.

De aceea,  vrem o țară în care să trăim cu toții bine. Și vă asigur, binele nu e trecutul,  binele este să mergem  înainte. Orice ar fi, dar mereu să mergem înainte.

Cum sa tratam oboseala si schimbarile sezoniere

Nu mai dați înapoi, legați de nostalgiile comunismului și nu mai credeți în promisiuni deșarte, căci acele vremuri de mult au apus.   Votați democrația, votați cultura, votați un viitor frumos pentru copii și nepoți.

Diaspora se mobilizează pentru Maia Sandu.

Gândiți-vă că diaspora este cea mai mare parte din copiii și rudele voastre plecate peste hotare, la muncă, la studii și care vor, speră că, într-o zi să se întoarcă acasă.

Da, noi, suntem acei care vrem  frontierele libere și să puteți călători prin lume fără să cerșiți vize. Noi suntem cei care vrem și în Moldova legi și curățenie ca în țările europene în care trăim sau pe care le-am vizitat.

Vrem salarii decente cu care să vă permiteți măcar un stil de viață modest.

Nimic nu se face ușor, pentru toate este nevoie de timp și de răbdare, dar este important să prețuim ce s-a făcut bine până acum și să continuăm să sperăm că un pas înainte vor duce spre alte schimbări  mai frumoase.

Dragii mei moldoveni, mergeți pe 13 noiembrie la vot cu viitorul în față, votați democrația și încă un pas pe drumul european.

Maia Sandu este acel pas în plus pentru a ne îndepărta de comunism și  pentru a  elimina parșivii inculți aflați la putere.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

14915578_10209293398945625_4306854672215745465_n

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*