Cum să creezi un look în stil vintage/retro

Stilul vintage este foarte la modă în ultimii ani. Să îți permiți să porți o ținută care are o istorie de zeci de ani în spate, este un mare previlegiu, ce poate costă și foarte scump. Pentru că o ținută veche nu e doar o piesă vestimentară oarecare, ci reprezintă o bucățică de istorie, are o poveste ce se vrea ținută vie și spusă mai departe.

Fiecare perioadă istorică a fost reprezentată de câte un stil de îmbrăcăminte, care a dus la schimbarea unei întregi omeniri. Stilul vestimentar are oarecum un impact asupra societății, s-a constatat că dea lungul timpului stilul le-au schimbat starea de spirit oamenilor și i-au făcut să prindă curaj, să fie mai creativi, mai originali, etc.

Este relativ și pentru moda de acum. Probabil ați observat și voi că de multe ori hainele pe care le alegeți să le purtați în fiecare dimineață, vă stabilesc emoțiile din ziua respectivă și vă fac să vă simțiți într-un anumit fel.

Apoi, ajungem să ne definim propriul stil, optând să îmbrăcați cel mai des hainele care vă fac să vă simțiți confortabil și care se potrivesc cu temperamentul vostru.

Revenind la stilul vintage, un stil care îmi place foarte, foarte mult și despre care am mai scris și aici sau aici, îl văd ca pe un stil de eleganță supremă, eleganță ce în zilele noastre lipsește. Căci, în ultimii de ani, s-a pus foarte mult accent pe un tip de eleganță sexy-provocatoare, cu rochii cât mai scurte și mulate, decolteuri cât mai accentuate, însă totuși cineva nu a uitat că adevărata feminitate nu constă în faptul de a fi cât mai dezgolită, ci de a fi cât mai îmbrăcată și în același timp sexy-provocatoare, eleganță la un loc.

Must-Have: Ținutele din piele, trendul acestui sezon

Așa, unii stiliști se inspiră din ținutele și stilurile mai vechi, retro, și doresc să ne prezinte un alt timp de modă. Modă, care din ce în ce mai des este întâlnită cu diferite ocazii, în rândul fetelor îndrăznețe, cu gusturi rafinate, cu mult interes pentru istorie și trecut.

Cum să creezi un look în stil vintage/retro

Stilul vintage sau retro este unul dintre cele mai apreciate tendințe în modă și design interior, iar crearea unui look complet în acest stil poate fi o provocare, dar și o experiență plăcută. În acest articol, vom explora câteva sfaturi și trucuri pentru a obține un look vintage sau retro în casa ta.

1. Alegeți un color paletă specifică

Stilul vintage sau retro este caracterizat de culori puternice și saturate, precum roșu, albastru, galben sau verde. Alegeți o paletă de culori care să evoce acest stil și să o utilizați în toată casa, prin intermediul pieselor de mobilier, accesoriilor sau a texturilor.

2. Investiți în piese de mobilier de epocă

Piesele de mobilier de epocă sunt elemente cheie pentru crearea unui look vintage sau retro. Căutați fotolii sau canapele cu linii simple, dar elegante, care să evoce stilul anilor ’50 sau ’60. De asemenea, căutați mese sau scaune care să fie reprezentative pentru acea perioadă, precum seturi de sufragerie sau mese de cafea din lemn masiv.

3. Adăugați accente vintage sau retro

Accentele sunt elemente importante pentru crearea unui look vintage sau retro. Adăugați obiecte precum rame foto sau tablouri cu imagini din epocă, abajururi cu forme geometrice sau ceasuri cu cadranuri luminoase. Aceste elemente vor aduce un plus de autenticitate și vor completa aspectul general al casei tale.

4. Folosiți texturi și materiale specifice

Texturile și materialele sunt la fel de importante pentru crearea unui look vintage sau retro, precum culorile sau piesele de mobilier. Folosiți materiale precum lemn masiv, fier forjat sau sticlă pentru a evoca acea perioadă. De asemenea, adăugați covoare cu texturi bogate sau perne cu imprimeuri specifice stilului.

 

Haideți să vedem cum a evoluat istoria modei. Iată mai jos câteva trucuri în imagini cu ținute și accesorii la modă acum, dar  în stil  vintage.

Anii ’20 

anii20

Anii ’30

30

Anii ’40

vintage anii 40

Anii ’50

vintage anii 50

Anii ’60

vintage anii 60

Anii ’70

vintage ani 70

Anii ’80

vintagi anii 80

Sursa foto:Anna Turcato

                                                      Urmareste-ma pe Instagram si Facebook