FOTO/Halkidiki: Când ești trist(ă), privește Apusul de Soare

Am citit undeva că atunci “când un răsărit sau un apus de soare nu te emoţionează, înseamnă că sufletul tău este bolnav”. Eu cred că până şi un suflet bolnav s-ar însănătoşi în faţa unui astfel de spectacol ceresc.

Am văzut multe răsărituri şi apusuri de soare frumoase, dar puţine am reuşit să le surprind prin obiectivul aparatului meu şi mai ales, atât de bine.

Apusul de soare m-a emoţionat mereu: pe cât e de frumos, pe atât e de apăsător, când sfera aceia orange devine, parcă, tot mai ruginie.

Neos Marmaras și aerul vintage din Paradisul secret al Greciei

Şi doare. Doare, parcă, încercarea de a mai păstra lumina aceea vie, în timp ce soarele coboară înghiţit de infinit. Mă refer la acea iluzie prin care, parcă, am încerca să aducem infinitul mai aproape, am încerca să desluşim ce e dincolo de tot ce vedem sau unde se ascunde ziua de noapte. Şi creşte în noi teamă de întuneric, de singurătate, care dispare imediat ce ne dăm seama că visăm, la fel cum dispare orice vis atunci când ne trezim din somn.

Halkidiki. Impresii și sfaturi despre o vacanță în Paradis

În Sithonia, Halkidiki, astfel de momente epice se pot vedea zilnic, mai ales în sezonul estiv. Indiferent unde te prinde apusul sau răsăritul, soarele este parcă o bombă cu ceas, care dimineaţa, în cateva minute, explodează cu miile de raze ce te mângâie întreaga zi, iar seara lasă în urma lui un jăratic împrăştiat în mii de orizonturi. Si mult miros de libertate. Infinită libertate.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*