Halkidiki. Impresii și sfaturi despre o vacanță în Paradis

Grecia  m-a fascinat mereu şi era ceva vreme de când îmi doream să o vizitez. Adevărat,  în câteva zile de sejur nu se poate vedea toate frumuseţile acestei ţări, dar oricum poţi schimba aerul climatic şi orice regiune nu aţi alege, găsiţi peisaje mirifice şi-o cultură deosebită.

Anul trecut, în luna mai, am avut primul contact cu Grecia. O mini-vacanță de-un weekend la mare în Grecia era tocmai perfectă pentru a  începe sezonul estiv cu forţe noi. În luna mai, în Grecia am găsit mult soare şi zile frumoase, numai bune de făcut plajă şi baie, chiar dacă în Italia sau pe la noi vremea nu era, încă, potrivită pentru aşa ceva.

10 motive pentru o vacanță la mare în Halkidiki

Destinaţia aleasă a fost regiunea Halkidiki. O zonă ce merită să fie descoperită de toţi turiştii. Aşadar, am să vă vorbesc despre această frumoasă regiune şi experienţa trăită în trei zile în Grecia şi vreau să vă conving că în sezonul următor să mergeţi şi voi acolo.

Grecia m-a impresionat dintotdeauna pentru cultură şi istoria ei. Temple, oraşe antice, săpături arheologice şi combinaţia mare-munte sunt doar câteva elemente ce caracterizează tara zeilor. Mi-ar plăcea să mă mai întorc acolo pentru a vizita şi zonele cu mai multă încărcătură istorică.

Revenind la Halkidiki, este o peninsulă aflată în nord-estul Grecie, formată din trei „brațe”: Kassandra, Sithonia, Monte Athos. Întreaga zonă este deosebit de frumoasă.

Salonic este cel mai mare oraş din această zonă. Din punct de vedere cultural, pentru a vizita Salonic sunt suficiente şi 1-2 zile, iar de aici puteţi închiria foarte uşor o maşină, cu care să vizitaţi întreaga zonă Halkidiki.

Neos Marmaras și aerul vintage din Paradisul secret al Greciei

Kassandra este primul braţ al peninsulei Halkidiki, caracterizată prin mai multe staţiuni, hoteluri, restaurante pe toate gusturile şi localuri de noapte. Aşadar, este o zonă potrivită turiştilor în căutare de distracţie şi experienţe noi.

Sithonia– este braţul din mijloc al regiunii Halkidiki, este cel mai potrivită zona pentru cei care doresc golfuri izolate, plaje şi peisaje superbe, iar mare este superbă. Aici am fost eu şi, dacă veţi avea ocazia, vă sugerez să mergeţi şi voi, mai ales cei care iubesc liniştea sau vor să se relaxeze că în Paradis. Mie mi-a plăcut foarte mult, plajele sunt foarte curare şi aerisite, adică fără prea multă lume, unde puteţi face şi topless sau mai găsiţi şi plaje mai izolate, unde chiar vă puteţi trăi momentele de singurătate şi linişte sau libertate deplină.

Muntele Athos, este Cel de-al treilea braţ al peninsulei Halkidiki. Aici se găsesc numeroase mănăstiri şi biserici ortodoxe, este o zonă foarte frumoasă şi plină de pace, entru cei care vor să se regăsească spiritual.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook