Ce spune părul tău despre tine

Lung sau scurt, drept sau ondulat, blond, maro, roşu sau negru, părul nostru trăieşte odată cu noi şi transmite o serie de mesaje nonverbale: poate dezvălui o parte din informaţii despre personalitatea noastră, despre stările pe care le avem, cât şi despre sănătatea noastră. Deci, nu e de mirare când se zice că la coafor trebuie să mergi ca la un medic, nu trebuie să-i ascunzi nimic!

De câte ori s-a întâmplat ca într-un moment special din viaţa voastră, pozitiv sau negativ, să vă doriţi o schimbare de look, fie că doar vă coafaţi într-un mod mai diferit sau că schimbaţi culoarea părului?

Idei coafuri pentru această iarnă

De obicei aceste schimbări ale podoabei noastre capilare se pot produce în funcţie de personalitatea noastră dar şi de stările pe care le avem la acel moment. Sau, pur şi simplu, am dori să transmitem celorlalţi un alt mesaj despre persoana noastră, bazându-ne mai ales pe stereotipurilor sociale care au apărut în timp, cum ar fi că blondele sunt mai senzuale și seducătoare, brunetele viguroase și tenace, roșcatele  rebele și puțin docile.

Ar trebui să ştiţi că nu numai culoarea, dar şi lungimea părului poate spune multe despre o femeie. Ca de exemplu, părul scurt dezvăluie o personalitate practica, cocheta şi sportivă, în timp ce părul lung transmite mai multă eleganţă şi senzualitate. Femeile cu părul lung sunt, de obicei, cele care iubesc să aibă grijă de ele însăşi şi să dedice timp părului ca să-l coafeze şi să fie mereu în ordine, în timp ce femeile cu părul scurt prefera comoditatea.

Aşadar, vedeţi cum chiar şi în podoabă capilară se poate ascunde o întreagă personalitate. Referitor la culori, dacă alegi să te vopseşti blondă va trebui să te comporţi ca o blondă şi tot aşa mai departe.

Desigur, nu uităm că părul este personalizat în funcţie de gusturi, nevoi sau caracter, dar mai sunt şi femei care îşi schimba lookul pentru că vor să semene cu o celebritate.

Inspirații: Tunsorile verii

Există femei care îşi iubesc părul şi sunt greu de convins să facă o schimbare, pentru că părul le oferă stabilitate şi siguranţă, există şi femei care îl detesta sau care, pur şi simplu, nu au o relaţie prea strânsă cu podoaba lor capilara, astfel acestea vor căuta mereu să îl modifice, precum exista femei care merg la coafor o dată pe săptămână şi cele care merg o dată în an, cele care schimba mereu coaforul şi cele care nu l-ar înlocui pe nimic în lume.

În orice caz, alegerea aspectului părului nu are loc la întâmplare, dar este întotdeauna dictată de personalitate şi circumstanţe.

Voi  ce relație aveți cu părul vostru?