Fotografia portret: Tehnici și sfaturi

Cu siguranță, fotografia portret este una dintre cele mai ușoare, dar și cele mai provocatoare forme de fotografie. În acest tip de fotografie, subiectul este persoana în sine, iar fotograful are rolul de a capta esența acestei persoane într-un mod cât mai autentic și personal. În acest articol, ne vom concentra pe câteva aspecte importante atunci când vine vorba de fotografia portret.

Importanta luminilor in fotografia portret

Iluminarea este esentiala in fotografia portret, deoarece poate face diferenta intre o poza buna si una exceptionala. Iluminarea poate evidentia trasaturile subiectului si poate adauga profunzime si textura.

Exista mai multe modalitati de a ilumina un portret, dar cele mai populare sunt iluminarea naturala si iluminarea artificiala. Iluminarea naturala poate fi obtinuta prin folosirea luminii naturale a soarelui sau a ferestrei. Iluminarea artificiala poate fi obtinuta prin folosirea blitz-ului sau a unei surse de lumina independente.

Lumina naturala in fotografia portret

Iluminarea naturala poate fi folosita pentru a obtine rezultate spectaculoase in fotografia portret. Ea poate fi obtinuta prin pozitionarea subiectului in fata unei ferestre sau prin folosirea luminii naturale a soarelui. In cazul in care se foloseste lumina naturala, este important sa se evite ora de varf, cand soarele este prea puternic, deoarece poate produce umbre neplacute.

Pentru a obtine un efect de iluminare naturala, se poate folosi si un difuzor, care poate atenua lumina puternica si poate face ca imaginea sa fie mai bland si mai naturala.

Lumini și umbre in fotografia artistica

Iluminarea artificiala in fotografia portret

Iluminarea artificiala poate fi folosita pentru a crea un mediu controlat in care se pot realiza poze de calitate in orice conditii de lumina. Blitz-ul poate fi folosit pentru a ilumina subiectul, iar sursele de lumina independente pot fi utilizate pentru a crea un ambient special.

In cazul in care se foloseste iluminarea artificiala, este important sa se aleaga sursa potrivita de lumina si sa se regleze intensitatea acesteia pentru a obtine rezultate optime. De asemenea, este important sa se evite sursele de lumina nepotrivite, cum ar fi becurile fluorescente, deoarece acestea pot produce culori neplacute.

Alegerea locatiei pentru fotografia portret

Locatia poate fi un factor important in fotografia portret, deoarece poate influenta modul in care subiectul este prezentat. Este important sa se aleaga o locatie care sa fie potrivita pentru subiect si sa reflecte personalitatea acestuia.

 

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*