Descoperă Lacul Como: Bellano și Varenna, două Destinații de Vizitat

Când vine vorba de o escapadă relaxantă și aventuroasă, Bellano si Varenna sunt  destinații care nu trebuie ratate. Cu frumusețea lor naturală și liniștea care învăluie întregul peisaj, Bellano si Varenna ne  oferă o evadare plăcută din agitația orașului. Vă povestesc experiența mea în acest loc pitoresc, în speranța că vă voi inspira să vizitați această bijuterie ascunsă.

Cum să ajungi la Bellano?

Bellano se află la aproximativ 1 oră de mers cu mașina de Milano și se poate ajunge ușor la el pe drumul național 36. Cu toate acestea, dacă preferați o alternativă puteți să luați trenul pentru a vă bucura de priveliște fără stres. Odată ajunși în Varenna, puteți alege să continuați călătoria cu barca, o opțiune la fel de plăcută și sugestivă care vă va permite să admirați Lacul Como dintr-o perspectivă unică..

Orrido di Bellano: O capodoperă a naturii

Prima oprire din călătoria noastră a fost Orrido di Bellano. Acest defileu este o minune a naturii, sculptat de pârâul Pioverna, formând în timp un canion îngust. Traseul de drumeție este bine semnalizat și vă va conduce printr-o serie de pasarele și tuneluri, cufundându-vă într-o atmosferă unică și evocatoare. Vuietul apei și pereții abrupți de stâncă creează un spectacol extraordinar.

Vă recomandăm să purtați încălțăminte confortabilă și să aduceți o jachetă ușoară, deoarece vremea poate fi răcoroasă chiar și vara.

Bellano: O călătorie aventuroasă prin stâncile Grigne

După ce am admirat Orrido, am făcut o plimbare prin frumosul sat Bellano. Străzile înguste și pietruite, balcoanele pline de flori și atmosfera confortabilă m-au cucerit instantaneu. Vă puteți plimba pe îndelete pe promenada de pe malul lacului, puteți savura o cafea într-una dintre piațetele pitorești sau vă puteți plimba pe străduțele înguste pentru a descoperi colțuri ascunse cu un farmec aparte.

Nu uitați să gustați mâncărurile locale într-unul dintre restaurantele tipice: polenta, peștele de lac și brânzeturile locale sunt doar câteva dintre deliciile pe care le puteți savura.

Varenna: Explorând frumusețea atemporală a Varennei

Ne-am petrecut după-amiaza în Varenna, un oraș fermecător de pe malul  lacului Como. Și aici, farmecul lacului și al malurilor sale vă va încânta. Vă recomand o vizită la Villa Monastero, o vilă cu vedere spre lac și înconjurată de o frumoasă grădină botanică.

Dacă vă plac drumețiile și mai aveți timp liber, nu ratați ocazia de a face o scurtă drumeție pe Sentiero del Viandante. Acest traseu antic, care leagă satele de-a lungul lacului, oferă priveliști uluitoare și o adevărată imersiune în frumusețea naturală a zonei.

Când soarele a apus, am părăsit Bellano și Varenna, dar păstrez cu mine amintirea acestei zile de neuitat. Acel sentiment de pace și seninătate, frumusețea neatinsă a naturii și atmosfera primitoare a acestor locuri și-au lăsat amprenta în inima mea.

Dacă vă gândiți să vizitați Bellano, nu ezitați să o faceți! Această destinație vă va oferi o zi de descoperire și relaxare. Fie că iubiți natura, arta sau mâncarea bună, Lacul Como vă va cuceri cu autenticitatea și frumusețea sa atemporală.

Călătorie plăcută!

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*