Cea mai bună cale de a te regăsi…

Uneori să te pierzi este cea mai bună cale de a te regăsi. Uneori creierul nostru are nevoie să se “piardă” pentru a-și  pune în ordine ideile și gândurile, are nevoie de o distanțare de realitate pentru o perioadă, o distanțare care să ne fortifice. Așa ne putem întoarce mai puternici, mai deciși să luptăm până la capăt pentru obiectivele noastre. Uneori este chiar foarte benefic să te distanțezi puțin de cotidian, să te eliberezi de orice dependență, să dai deoparte orice situație asfixiantă. Uneori ai nevoie doar de o pauză și de aer nou.

Să te pierzi nu înseamnă să te îndepărtezi de modul în care trăiești…ci înseamnă  că trebuie să îl regăsești, pentru că, fără să îți dai seama, l-ai pierdut. Trebuie să îți regăsești echilibru și pacea interioară.  

Cam asta mi s-a întâmplat și mie în ultima perioadă. Și nu e prima dată când mă pierd….sincer m-am pierdut  de multe ori în viața aceasta. Probabil pentru că îmi place senzația aceea când mă regăsesc, atunci când ajung sa mă descopăr cu alți ochi și parcă alte nuanțe, atunci când lucrurile devin mai clare și mai limpezi.

Atunci când eu știu pentru ce sunt eu și ce nu aș vrea să schimb la mine, atunci când renunț definitiv la ce nu îmi mai aparține, la acele lucruri care nu mă mai reprezintă.

Despre timp, soare și mereu o schimbare…

Există oameni care nu s-au “pierdut” niciodată în viața lor, iar acest fapt nu este  sănătos și satisfăcător. Viața nu este nicicum o linie dreaptă care ne duce la un obiectiv concret și satisfăcător.

De foarte multe ori în călătoria noastră ne aflăm pe drumuri cu multe intersecții, uneori se întâmplă să alegem traseul greșit. Uneori rătăcim în labirinturi până  când ajungem să obținem  fericirea, echilibru și satisfacția.

Să te pierzi uneori este singurul mod să te redescoperi, să știi ce drum să alegi…Iar drumurile mele au fost cam încurcate în ultimii ani….

Mulți mi-ați scris mesaje în privat și m-ați întrebat ce s-a întâmplat, de ce nu mai scriu pe blog…S-a întâmplat ca am vrut sa stau mai mult cu mine…să îmi organizez mai bine planurile și următorii pași…S-a întâmplat că în ultimele luni am avut atât de multe schimbări în viata mea, că la un moment dat am fost copleșită de panică și frică…(Dar despre asta o să vă vorbesc în altă postare).

10 Motive simple pentru o viață fericită

De când m-am mutat în Italia, m-am adaptat unui stil de viata, din care credeam ca nu voi mai ieși vreodată….Iar după ani și ani, când te obișnuiești cu un anumit ritm, ți-e frică de orice mică schimbare….Dar cineva spunea, că  „Întotdeauna fă ceea ce îți este frică să faci!”. Și mi-a plăcut fraza aceasta. Și încerc și eu așa să fac.

Am recapitulat în ultima vreme o lecție de viață foarte importantă: Nu trebuie să ne fie frică de schimbări, deoarece ele deschid uși noi care ne vor permite să ne apropiem mai mult de ego-ul nostru.

Cu toate că știm care ne sunt valorile, limitele, principiile, nevoile și obiectivele noastre, se întâmplă uneori ca toate aceste dimensiuni să se descompună. De aceea, este superb când ne pierdem ca să ne regăsim. Starea asta e înfloritoare precum primăvara, așteptată cu nerăbdare după o lungă iarnă.

Dacă doriți povestiți-mi despre voi. A-ți avut momente în care v-ați simți pierdute și cum a fost regăsirea?

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*