Zuccarello- unul din cele mai frumoase sate din Italia

Luna august am vrut să fiu mai mult în armonie cu natură, cu mie însămi și să petrec mai mult timp cu familia.

Nu am reușit să avem o vacanță lungă așa cum ne-am programat de prin primăvară, pentru că eu pe la mijlocul lui iulie am avut o propunere pentru un  alt job și făcând această schimbare nu am mai putut beneficia de vacanță în luna august.

Cu toate acestea, parte bună a fost că am reușit să facem mai multe escapade de 2-3 zile în mai multe locuri superbe, iar aceste mici aventuri ne-a umplut sufletul de bucurie și ne-a îmbogățit foarte mult spiritual și cultural.

Nu mai vorbesc de adrenalină! Mai ales ce adrenalină a fost pentru mine, care în ultimele 3 săptămâni m-am împărțit între noul job, făcut și desfăcut valize și călătorii.

Abia m-am întors de pe colinele Monfferato, însă vreau să încep să vă povestesc despre primul sejur de trei zile în Liguria.

Zuccarello: Nopți de vară cu farmece

Aventura noastră a început cu 7 august,  prima escapadă în Liguria, improvizată în ultimul moment, ne-a făcut să ajungem într-unul din cel mai frumos sat din Italia: Zuccarello.

În  Zuccarello ne aștepta o căsuță de poveste, pe care am găsit-o pe internet și am reușit să o închiriem la un preț foarte bun. Mi-a plăcut la nebunie balconul cu vedere spre rău și pădure.

După Cogoleto și de această data am preferat o locație care să îmbine aerul montan cu mirosul îmbătător al mării. La doar 15 minute cu mașina, coborând din munți, eram pe plajele superbe din Alassio, o stațiune turistică despre care voi vorbi într-un post aparte.

Zuccarello este unul dintre cele mai frumoase sate din Italia cu o istorie interesantă și complexă, care în ciuda timpului încă își mai păstrează din frumusețea și autenticitatea epocii în care a fost creat. Deși, în interior casele au suferit modificări de modernizare, exteriorul și tot ce înseamnă istoria acest sătuc-cetate a fost păstrat ca odinioară.

 Zuccarello este un  loc liniștit, curat și bine întreținut, care în prezent găzduiește anual mii de turiști ce vin să admire frumusețele acestui loc, înconjurat de păduri și stânci.

Zuccarello: Nopți de vară cu farmece

În Zuccarello nu ai prea multe de vizitat, practic sătucul are o singură stradă principală care îl desparte în două, de unde se preling mici străduțe înguste cu case vechi de piatră abandonate, scări și benzi înguste, dar și vase cu flori, de ici pe colo se ivește și câte o ușă a unui bar sau restaurant cu scaune și mese de cafea din butoaie, invitându-vă să opriți și să comunicați cu ceilalți …

În Zuccarello toți se cunosc între ei, iar când apare câte un turist, imediat va face parte din familia satului. Așa ne-am simțit și noi. Atât de liniștit și primitor încât după doar o zi ni se părea că eram acolo de o viață. Deși micuț, că poate fi parcurs doar în câteva ore, Zuccarello cucerește cu frumusețea și liniștea pe care o oferă mai ales turiștilor, ca noi, veniți din miezul unui oraș Metropolitan precum Milano.

Dar ce să vă mai spun? Va las în campania acestor fotografii și a unui scurt video realizat pe străzile din Zuccarello.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Zuccarello - Liguria

 

Comments

comments

Total
2
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*