A walk in Monza

Ce părere aveți despre blugi rupți? De câteva sezoane încoace blugii rupți au căpătat tot mai mult spațiu pe piață modei. Și anul acesta, 2017,  blugii rupții rămân un trend și un must-have în rândul fashionistelor. Fie că vorbim de blugii cu talie joasă sau potrivit, skinny, slim, drepți sau boyfriend, declorați și prespălați (stone-washed sau acid-washed), deschiși la culoare sau de un albastru potrivit, blugii rupți se găsesc în diferite variațiuni de stil și croi.

Vă întrebați de unde și cum au apărut blugii rupți?

Ar trebui să știți că aceștia apar prima data în lumea modei în anii ’70- anii erei “punk”. Americanii le spun „ripped jeans” sau „distressed jeans”; la noi sunt „blugi rupți”, „franjurați” sau „cu aspect uzat”. Aceștia se găsesc foarte ușor la momentul de față în magazine și pot fi găsiți pe toate gusturi: foarte rupți sau mai discret rupți. Dacă ești o persoană mai timidă și nu ai curajul să porți ceva mai îndrăzneț, atunci nu este neapărat cazul să ieși din zonă ta de confort. Poți găsi blugi cu rupturi mai discrete, un croi skinny care să-ți pună în valoare picioarele subțiri, cu taglia înaltă pentru ați evidenția formele sau cu o taglie normală.

Cum asortezi blugii rupți?

Ce face să fie foarte îndrăgiți acești blugi este faptul că pot fi asortați cu aproape orice: cămașe, bluze, sacouri, încălțăminte sport sau tocuri elegante. Puteți asorta acești blugi cu cămăși introduse parțial în pantaloni, iar dacă este o vreme mai racoroasă puteți alege un blazer sau un sacou de inspirație masculină. Pentru un look mai casual poți purta blugii rupți cu un top sau un tricou simplu, iar în ce privește încălțămintea puteți alege de la pantofii stiletto, saboți, sandalele elegante sau sandalele gladiator, precum și teniși, încălțăminte sport.

Cum să-ți faci singură blugi rupți?

Sunteți curioase să aflați cum puteți să vă faceți o pereche de blugi rupți acasă. Să zicem că nu vreți să dați bani pe o pereche de blugi rupți. Nici o problemă!! Puteți să rupeți voi o pereche și așa să fiți în vogă cu noul trend.

De ce aveți nevoie? O pereche de blugi, o piatră ascuțită sau o pensetă. Mai întâi, stabilește exact unde vrei să faci rupturile, și ce fel de rupturi ai vrea să fie, de obicei, se rup puțin mai sus de genunchi sau chiar la ghenunchi, și puțin mai jos de buzunare. După ce ai stabilit traseul, ai măsurat lungimea rupturilor, treci la treabă. Folosește piatră ascuțită dacă vrei ca blugii să aibă un aspect mai uzat, să pară roși. Folosește penseta, dacă vrei o pereche de blugi rupți cu fire rărite. Folosește farfeca sau lamă, dacă vrei, pur și simpu, să faci câteva tăieturi discrete.

Mai jos vă laș câteva imagini în care port o pereche de blugii rupți, din acei foarte rupți. 🙂

Pe mine mă găsiți și aici  sau aici

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*