Vara 2017: Cum să-ți pregătești pielea pentru expunerea la soare

V-ați pregătit pentru proba costumului de baie din vara aceasta? A mai rămas puțin și vine vacanța, cu siguranță vă faceți planuri pentru o vacanță la mare și pentru ieșirile cu prietenii la piscină? Dar sunteți pregătite pentru expunerea pielii la soare?

Dacă îți dorești un bonz de invidiat, dar mai ales o piele sănătoasă, ar trebui să începeți  deja pregătirea expunerii la razele, de accea este foarte important să cunoașteți și care sunt cele mai bune produse pentru a obține o culoare frumoasă, uniformă și luminoasă, fără riscuri să vă ardeți sau să provocați diferite eriteme.

Haideți să vedem deci ce se poate de făcut, dar mai ales să va spun cum mă pregătesc eu pentru vară.

Cum să ai grijă de pielea corpului tău

Zilele de vară în Italia sunt foarte călduroase, uneori temperaturile ajung și la 40 de grade, de aceea încă de la primele raze solare primăvăratice, încep să acord mai multă atenție corpului și pielii. Mai ales pentru că eu sunt deshisă la piele, iar soarele mă prinde destul de repede.

Cum vine primăvară și vremea frumoasă cu soare, în noi crește dorință de a ne petrece mai mult timp afară, în natură.

Anul acesta primăvara a fost cam târzie, dar încet-încet începe să muște și soarele de obraji și să atingă pielea care încă este palidă și slabă după perioada de iarnă. De accea trebuie să acordăm cât mai multă atenție pielii pe care o descoperim brusc și o expunem razelor solare.

Deci, pentru un bronz perfect și o piele sănătoasă, pregătirile trebuie să înceapă cât mai devreme, cu atât mai bine.

Pielea are nevoie de o revigorare profundă pentru a elimina celulele moarte ale pielii și pentru a desfunda porii, încât să poată să respire.

De aceea,  cel mai bine estesă începeți pregătirea din interior, printr-o dietă adecvată și suplimente de vitamina C sau CD sau, pur și simplu, includeți în alimentația voastră mai mult morcov, urzică, varză, broccoli și conopidă.

Un alt pas important este să aveți mereu la îndemână crema hidratantă și crema protectivă anti-bronz. Primăvară este un anotimp instabil; sunt zile cu mult soare, pot fi zile innorate, cu ploi și mai sunt acele zile surpriză, în care nu știi cum să te îmbraci când ieși din casă.

Dacă dimineața pare a fi vânt, frig și innorat, pe la amiază posibil să iasă soarele și să fie așa de cad încât să te și bronzezi puțin. Pentru asemenea situații este important să avem mereu cu noi o crema protectivă pentru piele.

Câteva minute de soare în fiecare zi.

Pentru un bronz perfect și o piele sănătoasă nu este suficient să faci ce am scris mai sus, ci trebuie să ai grijă de corpul tău în fiecare zi., puțin câte puțin.

Începe expunerea pielii la soare prin etape, la început câte 5-10 minute pe zi, apoi câte 30 de minute până observi că pieleas-a întunecat puțin, abia apoi poți să îți permiți o ore înșir la piscină sau pe malurile mării. Ah, și să nu uitați când stați la soare să purtați ochelari și pălărie.

Zile cu soare și un bronz frumos vă doresc!

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook