Lecții de stil cu Giorgio Armani. 6 Reguli esențiale de respectat

În această primăvară Giorgio Armani a prezentat la Săptămâna Modei din Milano colecțiiile sale toamna / iarnă 2016-17. Cu această ocazie el a oferit şi un interviu unei reviste italiene în care vorbeşte despre modă din ziua de azi şi despre tendinţele femeilor în vestimentaţie, dar în acelaşi timp dă nişte sfaturi foarte valoroase pentru fiecare femeie. Colecţia „New Pop Emporio Armani” şi „Giorgio Armani”, prezentate de disigner au un stil elegant ce oscilează între clasic şi modern. Potrivit disignerului, el a observat că femeile preferă mai mult să adopte un stil juvenil. Iată, deci, care sunt sfaturile Giorgio Armani.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook

Între clasicism şi modernism

„Nouă colecţie Emporio Armani surprinde cu elementele un pic mai spectaculoase, vizibile şi detectabile, precum şi cu un joc de elemente grafice care provin din sfera digitală şi din culorile sale care ţin să amintească într-un mod consistent de lumea în care trăim acum şi că vom trăi întotdeauna mai mult. Să va explic: am adus pe podium ideea de clasicim prin evoluţia lumii de azi. 80% din această colecţie este formată din piese vestimentare care se numesc „normale”. Pantaloni, fuste care, însă, nu sunt mini-fuste. Nu există o căutare frenetică în transformarea estetică a unui aspect feminin, există voinţă de a o face plauzibilă şi actualizată, de exemplu prin intermediul graficii, o propunere de modă „.

Niciodată să nu fii extravagantă cu orice preţ

„Mi se pare că în prezent există o propunere prin  care  femeile vor să fie cu orice preţ sexy şi extravagante. Eu aş elimina din acest discurs „cu orice preţ „.

Consider că fiecare avem locul nostru, deoarece, în prezent avem nevoie ca hainele ajunse în magazine să-şi găsească cumpărători,nu cumpărătorul. Această, desigur, nu exclude faptul că o femeie care cumpără o fustă model geometric, nu poate purta şi o jachetă bărbătească.”

Am învățat să culeg doar gânduri frumoase și sunt fericită!

Niciodată să nu cazi în ridicol

„Ridicolul este ceva de care m-am temut de întotdeauna. Poate am fost şi eu ridicol, în felul meu. Mă gândesc la bejul meu, fără o altă pată de culoare de ani de zile. Dar cu toate acestea văd bejul că încă „atârnă” în aer.

Ridicol pentru mine este violenţă prin care sunt imprimate, suprapuse multe elemente care crează confuzie, excesul de vulgaritate voluntară, schimbările prin care se fac combinaţiile, la fel cum, şi prin faptul de a purta un pantof ce face glezna groasă sau a purta o fustă care pentru conformaţia fizică nu este potrivită.

Vreau să precizez, că în prezent nu sunt femeile ridicole, dar propunerile stiliştilor sunt, uneori, ridicole. „

Să întinereşti folosind stilul agresiv nu este o mişcare corectă

„În prezint există femei care nu le place propunerile de stil puţin mai „agresiv”, dar sunt şi femei care doar asta aşteaptă. Văd doamne în vârstă, aproximativ 70 de ani, care poartă jachetă din piele, cu fermoar, leggins negri şi pantofi cu tocuri. Şi aşa merg şi la supermarket. Deci, asta spune tot. Cândva aceeaşi femeie, purta o fustiţă până la genunchi şi tocuri joase de teamă să nu cadă. Acum aceleaşi femei doresc să fie egale.”

Trebuie să ştii cum să faci distincţiile, niciodată nu omologa

„Când merg cu maşină observ întotdeauna fetele şi femeile de la staţiile de autobuz. Toate sunt îmbrăcate la fel. Sacou căptuşit, pantaloni strâmţi, pantofi cu tocuri negri din piele şi groase, o pereche de ochelari negri. Este nevoie de un pic mai multă feminitate, femeia trebuie să  facă distincţie între un bun lucrător care se duce să fixeze lumina într-un apartament sau altul pentru a regla sinele de tramvai. Pentru mine această este o aprobare. „

Învăţaţi să nu vă adaptaţi, găsiţi voinţa de a trăi

„De-a lungul anilor, femeile au învăţat să nu urmeze un curent de modă atât de plat, dar să fie un pic mai personale. Această este ceea ce trebuie să ne recâştige.”