Iubirea în societatea de astăzi. De ce relațiile de cuplu nu mai funcționează

În ziua de astăzi este tot mai greu să construieşti o relaţie stabilă, iar tot mai multe cupluri reuşite ajung să se despartă. V-aţi întrebat vreodată care sunt motivele cele mai frecvente ce duc la destrămarea unui cuplu?

Am avut o perioada în care am reflectat foarte mult asupra acestei probleme, deoarece am trecut și eu printr-o despărţire după mai multi ani de relaţie, iar în urma aceştia mi-a trebuit să analizez, să înțeleg, care și unde a greșit.

Locuind în Italia în ultimii cinci ani, văd des cupluri de bătrânei, trecuţi peste 80-90 de ani, care încă se ţin de mână. Cu unii chiar am vorbit, eram curioasă de cât timp durează dragostea lor. Răspunsul lor: de-o viaţă. Adevărat! Și-au crescut copii, nepoţii, iar acum se joacă cu strănepoţi, tot ţinându-se de mână. Deci, iubirea adevărată, până la adânci bătrâneţi, există.

Și atunci m-am întrebat: unde am greşit eu? Sau unde greșim noi, în general? De ce cuplurile din ziua de azi nu reuşesc să ajungă nici până la a cincia aniversare de relație sau nuntă?

Să construieşti o familie în societatea de astăzi este foarte complicat și dificil, deoarece există prea multă distracţie, prea puţine valori și mult individualism. Tot mai puţine persoane sunt dispuse să renunţe la ceva pentru altcineva și, astfel, relaţiile se destramă foarte rapid.

Sunt multe cauze pentru care un cuplu se poate separa, dar vreau să mă opresc doar la patru motive principale și des întâlnite în prezent.

Filofobia – când iubirea devine înfricoșătoare

Cauzele principale pentru care o relaţie nu mai funcţionează

Potrivit specialiştilor în relaţiile de cuplu, din păcate, în dragoste nu există reguli precise, care pot face o relaţiă să funcţioneze, precum nu există nici reguli ca să poţi salva o relaţie aflată pe muchia de cuţit.

Fiecare relaţie, fiecare căsătorie este diferită. Însă, sunt câteva elemente care pot oarecum să te ajute în anumite cazuri, la fel cum există și situaţii care uneori pot fi evitate. Astfel, este important să cunoaşteţi motivele generale care duc la destrămarea unui cuplu, ca să ştiţi să le evitaţi și să nu cădeţi în aceiaşi situaţie.

De ce ne despărţim?

1. Carieră sau probleme economice

Și părinții, și buneii noştri au trecut prin momente economice dificile. Mai rău. Unii au trecut prin războaie și prin foame, însă unirea lor, se pare, că le-a dat putere să reziste, în timp ce, în ziua de azi, s-a dezvoltat foarte mult individualismul, fiecare este pentru el.

În primul rând, să zicem că într-un cuplu ambele părti au job-uri bune și câştigă destul de mult, atunci nu mai găsec timp să fie împreună și acest lucru îi distanţează în mod inevitabil.

Pe de altă parte, în cazul în care familia este asaltată de probleme economice, devine tensionată și pierde din vedere importanța de a rămâne uniți, astfel apar diferite certuri și reproşuri care mai devreme sau mai târziu, duc spre un faliment.

2. Prea mule reţele de socializare, dar puțină comunicare

Poate părea paradoxal, dar nu este aşa. Aceasta este o problema, chiar foarte mult analizată si studiată, în ultima vreme, de către psihologi.

Trăim într-o epocă cu mii de posibilităţi de comunicare, care ar trebui sa ne apropie, cu toate acestea noi ne îndepărtam unii de alţii. Telefoane mobile, PC, Internet, tablete, etc, sunt mijloace de comunicare create ca se ne ajute sa ţinem legătura oricând și oriunde cu oricine, însă, aceste mijloace, din ce în ce mai mult, duc la destrămarea relaţiilor de iubire.

Partenerii nu mai reuşesc să comunice între ei, conversând, în schimb, cu persoane necunoscute.

3. Trădarea

Din cauza rețelelor sociale de tip matrimoniale apar și trădările în dragoste. Deoarece, cu ajutorul acestor tipuri de site-uri parteneri pot cunoaşte oricând o nouă persoana și să cadă în mrejele ei, până a se declara îndrăgostit/ă și a-și dori separarea.

4. Pierderea obiectivelor

Când o relaţie nu mai funcţionează? În momentul, în care cuplul pierde din vedere obiectivele fixate la începutul relației sau când nu mai reuşeşte să-şi creeze altele noi. Când fiecare partener este mai mult concentrat pe situaţii individualiste, decât cele familiare.

Când nu mai există loc pentru planuri de viitor împreună, când nu mai este timp pentru momente petrecute în doi.

Urmareste-ma pe Instagram si Facebook 

Comments

comments

Total
5
Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*